Concerten

Het eerstvolgende concert is op 14 september 19.00 uur Kasteel Wijnandsrade

Bevrijdingsconcert 14 september 2019

Zoals voor de zomervakantie al in enkele media aangekondigd zal de fanfare St Caecilia op 14 september een bijzonder concert geven bij gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Omdat bovendien een groot deel van het kasteel dit jaar 300 jaar bestaat, hebben we dit feit ook in de programmering betrokken. Om die reden hebben we voor dit concert de welwillende medewerking verkregen van de  Vrienden van Wijnandsrade.

In het programma zal in woord en muziek stil gestaan worden bij de historische achtergrond van het ontstaan van het kasteel en vervolgens worden overgestapt naar de 2de wereldoorlog, de bevrijding, de bevrijders, maar ook naar de vrede, alles met veelal herkenbare verhalen en muziek.

Naast de medewerking van een bagpiper (‘doedelzakspeler’) en onze eigen Linda Steins (zang) zullen er in het laatste deel van het concert enkele liederen gezongen worden door een groot gelegenheidskoor, begeleid door onze fanfare. Dit gelegenheidskoor bestaat uit leden van de diverse koren uit Hulsberg, Nuth, Schimmert en Wijnandsrade, dus Groot Nuth.

Verder wordt het programma onderbouwd met beeldmateriaal.

Het programma begint om 19.00 uur en vindt plaats op de kleine binnenplaats van het kasteel. Het muzikale programma zal naar verwachting duren tot  rond de klok van half 10. Entree bedraagt 5 euro.

Wij hopen met dit programma, en samen met jullie allen,  op een mooie manier stil te staan bij het feit dat we 75 jaar geleden, na ruim vier jaar oorlog, onze vrijheid terugkregen.

Tot ziens op 14 september 2019.